Kursus

Lederens personlige udvikling

Din evne til at udvikle dig selv som menneske, din evne til at udvikle dine medarbejdere og dit team, samt din evne til at udvikle dine relationer til dine kollegaer, partnere og kunder er væsentlige parametre for dig i rollen som leder. Samlet set vil dine evner adskille dig som en god og stærk leder med overskud, overblik og fokus i pressede situationer.

Lederens egen person er ét af de helt centrale redskaber i god og effektiv ledelse. På kurset vil fokusset være at forstå dig selv som menneske på godt og ondt, som en nødvendighed i processen for at forstå dig selv som en god og værdsat leder.

En øget selvindsigt er ’Kongevejen’ til forståelsen af, hvad der sker i relationen mellem dig, dine medarbejdere og forhandlingspartnere. Det øger din indlevelsesevne og gennemslagskraft i de relationer, du indgår i. Selvreflektion er et centralt aspekt i ethvert udviklingsarbejde såvel personligt som organisatorisk.

På dette kursus vil du som leder få mulighed for at undersøge, hvordan din person udgør fundamentet for din ledelsesmæssige praksis, undersøge og arbejde med de ’blinde pletter’ du identificerer, så du styrker din støtte til dine medarbejdere og/eller samarbejdspartnere, samt øger din egen gennemslagskraft både internt i din organisation og i forhold til eksterne relationer.

Det er ofte individuelt, hvad der er vanskeligt for os, og hvad vi har af ’blinde pletter’, og ’one size fits all’ er sjældent virksomt i disse sammenhænge. Derfor er Lederens Personlige udvikling et kursus, hvor der alene tages udgangspunkt i, og arbejdes med, hvad du har af udfordringer i din hverdag. Det vil sige, at ud af ti kursusdeltagere vil der potentielt være ti forskellige temaer, og dermed også ti forskellige områder at få læring med hjem omkring.

 

Udbytte for dig

N

Du får et personligt fokuspunkt at arbejde med, så du lærer at håndtere modstand og konflikter mere hensigtsmæssigt.

N

Du får et personligt fokuspunkt at arbejde med, så f.eks. ’den svære samtale’, bliver lettere for dig.

N

Du lærer ’specialudviklede’ personlige redskaber og metoder til at håndtere dine udfordringer.

N

Du bliver mere tydelig om dine krav og forventninger til dine medarbejdere.

N

Du øger din performance, trivsel og arbejdsglæde.

N

Du opnår mere tryghed, ro og engagement i rollen som leder, ved at bringe dine psykologiske styrker og ressourcer i spil.

Bliv ringet op

Vil du vide mere om kurset inden du tilmelder dig?

Udfyld formularen her og jeg vil kontakte dig og give et dybere indblik i, hvordan kurset kan bidrage til din personlige udvikling som leder.


Find yderligere

Information omrking kurset

Indhold og form

Vi har alle strukturer, mønstrer og vaner, der ’operer bag om ryggen’ på os. Disse kan gøre, at vi ender i situationer, hvor vi uden at ville det, eller er klar over det, kommer til at foretage – og sommetider gentage uhensigtsmæssige handlinger.

Det kan være en udfordrende og vanskelig proces at arbejde med, hvor erkendelsen i sig selv ikke altid er nok til at skabe en forandring. Det kræver professionel støtte af en psykolog med terapeutisk erfaring for at få erkendelse omsat til en varig ændring.

For at blive bevidst om dine egne strukturer, mønstrer og vaner er det vigtigt at kunne se sig selv udefra, hvilket er én af grundstenene på dette kursus. Der er kun ét sted, du kan lave en forandring – nemlig hos dig selv; og på dette kursus skal du turde og være villig til at gøre dette.

Det kræver ro og fortrolighed at fordybe sig, og særlig når man fordyber sig i sig selv. Kurset skaber denne fortrolige ramme, hvor holdene er små, kursusstedet ligger i rolige omgivelser, og oplæggene er uformelle, og har form af trygge samtaler.

Du vil blandt andet få introduceret og arbejde med teoretiske modeller, der vil støtte dig i at ’træde et skridt tilbage’ og reflektere over dine egne handlinger og den organisation, du som leder er indlejret i. Du vil f.eks. blive præsenteret for temaer som ansvar, eksistens, mening, følelser, kropslige fornemmelser og håndtering af stress og pressede situationer.

Kurset vil indeholde faglige oplæg, individuelle samtaler, meditationsøvelser, afspændingsøvelser og gensidig faglig sparring mellem kursusdeltagerne. Der vil dertil være enkelte (ikke skriftlige) hjemmeopgaver mellem modulerne. Opgaverne vil være ’opmærksomhedsopgaver’, med fokus på at øge opmærksomheden på din egen adfærd.

Deltagerprofil

Ledernes Personlige Udvikling er for dig, som er nysgerrig, modig, tålmodig og ærlig – ærlig overfor dig selv. Alt sammen forudsætninger for at kunne udforske og udvikle dig som menneske og derved lære mere om de forskellige aspekter ved tillidsfuld, meningsfuld og kompetent ledelse. Kurset henvendelser sig til dig der er leder i det private, det offentlige eller øvrige organisationer.

Udbytte for din virksomhed
  • En leder, der driver mere respektfuld ledelse i afdelingen.
  • En øget tillid mellem lederen og medarbejderne samt blandt medarbejderne.
  • En leder, der øger læring og vidensdeling blandt de ansatte.
  • En leder, der opnår forbedret evne til at leve op til virksomhedens mål, strategier og ambitioner.

    Deltagerne på Lederens Personlige Udvikling får efter kurset diplom for deltagelsen.

Underviseren

Jeg hedder Peter Nielsen (f. 1970), er uddannet psykolog fra Københavns Universitet, og har siden da praktiseret som psykolog, hvoraf 12 år som direktør og leder for en større psykologklinik.

Jeg har som autoriseret psykolog afholdt workshops og udviklingsseminarer for organisationer. Herudover har jeg beskæftiget mig med kriser, grupper, par, enkeltpersoner, supervision og personlig udvikling.

Jeg har valgt at specialisere mig inden for den gestaltterapeutiske retning og trækker samtidig på øvrige uddannelser og kurser, jeg gennem tiden har gennemført; bl.a. mindfulnessinstruktør, stress- og krisehåndtering samt Relations Fokuseret Terapi.

Gennem mit arbejdsliv har jeg erfaring med erhvervslivet, både som medarbejder, leder og direktør. Denne praksiserfaring, kombineret med min psykologfaglige erfaring som organisationspsykolog, og min mangeårig psykoterapeutisk erfaring, sikrer en professionel og tryg varetagelse af kursusdeltagernes udviklingsproces.

Kursusforløb

Det næste forløb begynder i foråret 2024, de endelige datoer er endnu ikke fastlagt. Kontakt mig for at høre nærmere.

Modul 1: Varighed 3 dage
Hovedindhold/-tema vil være:
• Introduktion af det teoretiske grundlag kurset bygger på.
• Identificering af dit personlige udviklingspunkt. Et udviklingspunkt, der vil være gennemgående for dig på kurset.

Modul 2: Varighed 3 dage
Hovedindhold/-tema vil være:
• Følelser: Hvordan kan de bruges til at sige ’til’ og ’fra’ og øge din performance og autoritet som leder.
• Mening, eksistens og vitalitet: Hvordan skaber du mening og livsvitalitet for dig selv og dine medarbejdere?

Modul 3: Varighed 3 dage
Hovedindhold/-tema vil være:
• Stress: Forstå din stress og lær at forstå den som et vilkår og brug den som en medspiller.
• ”Den relationelle kontrakt”: En model, der hjælper dig til at arbejde målrettet med relationerne til dine medarbejdere, og hvordan I bedst kommer i mål sammen.

På alle tre moduler vil der blive arbejdet med personlige temaer.

Alle moduler begynder kl. 20:00 og slutter kl. 16:00 den sidste dag. Kursusdagene begynder kl. 9:30 og løber typisk til kl. 18:00. Et forløb på ca. 10 kursusdage med små hold med op til 10 deltagere.

Pris

Prisen for kurset inkluderer: logi, kost, forplejning og kursusafgift. Kontakt mig for at høre nærmere.

Overnatning er i enkeltværelse. Forplejning og kost omfatter stor morgenbuffet, frokost serveret som buffet eller fyldig frokostanretning efter køkkenchefens valg, og om eftermiddagen er der hjemmebagt kage. Om aftenen serveres der to retters middag efter køkkenchefens valg. Der er kaffe, varm kakao, café latte, cappuccino, te, isvand og frisk frugt i løbet af dagen.

Hvis du oplever behov, vil det være muligt at tilkøbe konsultationer mellem modulerne og efter kurset er afsluttet.

Deltagerantal

6 – 10 deltagere pr. hold.

Lederens Personlige Udvikling har fokus på mindre kursushold for at tilgodese og nå størst udbytte for den enkelte deltager.

Tilmelding

Tilmelding kan ske til Peter Nielsen, på mobil 29 63 43 97 eller mail post@psykologpeternielsen.dk.

Har du spørgsmål til kurset eller blot ønsker at høre nærmere, er du velkommen til at kontakte mig.

Sted

Kurset afholdes på Tøystrup Gods, der ligger i naturskønne omgivelser ved Ringe på Midtfyn, 3 minutter fra motorvejen. Der er parkeringsplads med gratis parkering. Ønsker du at se nærmere på Tøystup Gods, kan du klikke på linket her: www.toystrup.dk.

Tilmeld dig her

Udfyld formularen med dine oplysninger og tryk på tilmeld lederkursus.